Afbeelding
Eigen foto

Sportman van het Jaar 1994ā€¦

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE - Op onze oproep aan inwoners om verhalen en anekdotes met ons te delen uit de afgelopen veertig jaar is al een aantal mooie reacties binnengekomen, zoals deze van Hans van Veenhuizen.

Het is het jaar 1994 als we bij badmintonvereniging BC Zeewally lekker aan het slaan zijn, het redelijk goed doen in de competitie, niemand hoogstaande verwachtingen heeft, kortom gewoon lekker sporten.

Op een gegeven moment kregen we te horen dat ons eerste team naar voren werd geschoven als Sportploeg van het Jaar 1994, en ook enkele individuen werden genomineerd, waaronder ikzelf...

Een hele commotie; er moesten fotoā€™s worden gemaakt, interviews worden gedaan en voor de uitreiking ook nog eens een modeshow worden gelopen met de nieuwste wintersportkleding van onze bekende sportzaak.

Uiteindelijk werd ik uitgeroepen tot Sportman van het Jaar 1994. Wat een belevenis!

Ik dacht dat het hier wel bij zou blijven, maar toen bleek dat de provincie ook zoā€™n evenement organiseerde waarbij de individuen mochten komen opdraven als genomineerden.

(tekst loopt door onder de foto)


Uitnodiging van de provincie ( Eigen foto)

Daar zat ik dan tussen de groten der provincie, Clarence Seedorf, die toen net zijn eerste Champions League had gespeeld, een judoka die Europees had gespeeld, een internationale biljarter, een opkomende voetballer van FC Groningen, en ik uit Zeewolde, spelend voor BC Zeewally!

Bokser Arnold Vanderlyde nam een interview af en praatte de avond aan elkaar, wat een belevenis was dat! Een heel programma waar je in terechtkomt omdat je een beetje tegen een shuttle kan slaan. Al met al een hele leuke ervaring die ik als Zeewoldenaar mocht meemaken.


Zeewolde 40 jaar: Verhalen gezocht!

Heeft u ook een onvergetelijk moment, een bijzonder verhaal of een grappige anekdote meegemaakt in de afgelopen veertig jaar? Of kent u iemand die een indrukwekkende ervaring wil delen? Of het nu gaat om een historische gebeurtenis, een hartverwarmend initiatief, een bijzondere ontmoeting of een hilarisch voorval - wij willen het horen!

Stuur uw reactie (max 400 woorden en als het kan een foto) naar redactie@zeewolde-actueel.nl, Instagram of onze Facebookpagina, en wie weet schittert uw bijdrage dit jaar in de Zeewolde Actueel!

Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 18): Gevaarlijke mijn uit WO II onschadelijk gemaakt (1983) Algemeen 30 apr, 16:31